Boek Nepal

In maart 2014 verbleef ik met echtgenoot Cees een maand lang bij een kinderproject, genaamd “Children of the Universe” even buiten  Kathmandu. Dit heeft geleid tot het maken van een boek, dat op 1 november 2014  is  gepresenteerd in het DunaAtelier in Katwijk.
Het gaat over het leven van Tibetaanse vluchteling kinderen, die wonen in dit project.
In het 80 pagina’s tellende boek presenteren wij de fotoportretten naast de tekeningen van de kinderen. En we geven informatie over de moeilijke positie waarin de Tibetanen verkeren.  Het boek kost €25. Natuurlijk komt de verkoop van het boek het project ten goede.
Filmimpressie van de boekpresentatie/expositie:  http://youtu.be/UlQi9RduNXk
VERKOOP BOEK
  1. Afhalen op Katwijkerweg 47 , Valkenburg, tel. 071 4073410
  2. Bij Boekhandel v.d. Meer, Vuurtorenplein 6-10, Noordwijk

De bankrekening die we voor het project hebben geopend is:
NL66RABO3034565976 t.n.v. C. van Tol o.v.v. Children of the Universe.
Giften zijn zeer welkom.

Maart 2015 Update verkoop boek:

Ons boek is 4 maanden geleden uitgebracht.
Inmiddels zijn er 200 exemplaren verkocht!!!!
Daar zijn we trots op. In overleg met de projectleider Tsering Gyalpo maken we nu elke maand het schoolgeld over. We zijn echter nog niet uitverkocht en willen de
resterende 200 ook aan de man/vrouw brengen zodat we deze financiele steun nog wat langer kunnen aanbieden. Daarom hebben we nu de prijs verlaagd naar €20,-

DSC_0109sv
  25 april 2015 ……De aardbeving in Nepal heeft ook het project getroffen.
De behuizing van de kinderen is grotendeels verwoest, ze slapen momenteel buiten in geïmproviseerde tenten. En de regentijd komt er aan.
Het boek is nog steeds te koop en het  geld is  harder nodig dan ooit. De projectleider kan direct geld opnemen van een Nederlandse bankrekening.
IMG_4518n schhl IMG_4512n schhl sv
Update augustus 2015
Het oude kloostercomplex, dat gehuurd werd als verblijf voor de kinderen is zodanig verwoest dat het niet meer hersteld kan worden. De droom van projectleider Tsering om een eigen gebouw te hebben kwam hiermee in zicht. Daarom is er nu eigen grond aangekocht, 6 km. verwijderd van de oude locatie. De kinderen leven daar momenteel in tenten, wat uiteraard de nodige problemen veroorzaakt in de regentijd. Recent kwam het bericht dat ze begonnen zijn met het bouwen aan een nieuw onderkomen.
Toen wij in het project verbleven woonden er 25 kinderen, nu  zijn er 42 kinderen. Er zijn ook kinderen bij gekomen, die wees zijn geworden na de aardbeving.
Aanvankelijk dachten we alleen via het boek het project steunen, maar na de aardbeving is alles in een stroomversnelling gekomen. Dat heeft er toe geleid dat we nu 300 boeken hebben verkocht, veel donatiegeld hebben ontvangen en 90 lotusbloemen hebben geboetseerd en verkocht. Er is dus veel meer geld binnen gekomen dan we eerder hadden gedacht. Dat het nu extra hard nodig is, zal een ieder duidelijk zijn.
Het boek is nog steeds te koop !!!!!!!!
IMG_4829 IMG_4835 IMG_5008
De kinderen gingen meer dan 2 maanden niet naar school, eerst was het vakantie en daarna kwam de aardbeving en de verhuizing.
Maar half juni was het zover en konden ze naar hun nieuwe school.
Update november 2015
De nieuwbouw maakt voortgang !!!!!! De foto’s spreken voor zich…
De winter is op komst, we hopen dat het nu snel gaat en de kinderen
weer een echt dak boven hun hoofd hebben.
De laatste stand van de boekverkoop is 340 exemplaren !!!
IMG_5745
In 2016 bewonderen we de nieuwbouw van het project in een vallei ten noorden van Kathmandu.
Tot stand gekomen door vele donaties uit Europa, waaraan ook wij met hulp van velen hebben bijgedragen.
De kinderen zijn heel blij met hun mooie nieuwe huis